Onafhankelijke keuringsinstantie hijs- en hefwerktuigen

 

Minimaal één keer per jaar dient een hijs- of hefwerktuig  te worden gekeurd. Het resultaat wordt schriftelijk vastgelegd in de vorm van een rapport. Bij goedkeuring wordt het werktuig voorzien van een sticker. Hiermee wordt aangegeven dat het hijs – of hefwerktuig veilig te gebruiken is. Of dit eens per jaar dient te gebeuren of wellicht vaker hangt af van de gebruiksintensiteit en de wijze van gebruik. Afhankelijk hiervan dient er wellicht vaker een inspectie plaats te vinden.

 

Ook verzorgen wij ingebruikname keuringen (1e keuring). Tijdens deze keuring wordt gecontroleerd of de machine volledig aan de normen voldoet. Bij goedkeuring wordt de machine van een sticker voorzien en wordt er een logboek aangemaakt.

 

Hijs- of hefwerktuigen waarop een sticker ontbreekt, of een sticker waarop de volgende keuringsdatum niet meer leesbaar is, dient te worden beschouwd als ongekeurd.

 

Materieel  Inspectie Nederland kan verschillende soorten keuringen en inspecties voor u verzorgen en heeft  grote ervaring met vele materieelsoorten. U kunt hierbij denken aan :

 

-         grondverzetmachines (kranen, shovels, etc.)

-         hoogwerkers

-         heftrucks

-         hefbruggen

-         elektrisch gereedschap (NEN3140)

-         hijsgereedschappen

-         bovenloopkranen

-         klimmaterialen

-         aankoopkeuringen (ingebruikname)

-         magazijnstellingen

 

 

 

De keuringen kunnen worden uitgevoerd op de bedrijfsvestiging of op werklocatie.